Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2017-10-31

Κ-05-Νοε-2017 στην κοιλάδα του Κηρέα (Β. Εύβοια)


Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής

Το πούλμαν, μέσω Χαλκίδας και Ν. Αρτάκης (σύντομη στάση), θα μας φέρει στη Β. Εύβοια μέχρι ένα σημείο, λίγο πριν από το Προκόπι, όπου μπορούμε να διασχίσομε πεζή τον Κηρέα εύκολα. Από εκεί θα πεζοπορήσομε, αρχικά, από μονοπάτι με πυκνή βλάστηση προς τα ανάντι του ποταμού, ίσαμε απέναντι από το εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου (σημείο εκκινήσεως προηγουμένων εκδρομών-μας). Εκεί, θα απομακρυνθούμε από το ποτάμι και θα κάνομε έναν κυκλοτερή περίπατο, ανηφορίζοντας και κατηφορίζοντας άνετα σε έρημους χωματόδρομους και μέσα από ωραίο, ώριμο πευκοδάσος, μέχρι απέναντι από το σημείο εκκινήσεώς-μας. Καθ’ οδόν, θα κάνομε μια μεγάλη στάση στο ξέφωτο όπου υπάρχει εξωκλήσι του Αγ. Ευσταθίου. Τέλος, θα πορευθούμε παράλληλα προς τον Κηρέα μέχρι το Προκόπι.

Προβλέπομε φθινοπωρινά χρώματα, κυκλάμινα και «κρόκους» στο έδαφος και, στα κλαδιά, αγριοτριανταφυλλιές, αρκουδόβατα και κράταιγους με κόκκινα μπαλάκια. Ίσως έχει και μανιτάρια, μεταξύ των οποίων καλοί, φαγώσιμοι βωλίτες.

Στο Προκόπι (Αχμέτ Αγά, παλαιότερα) βρίσκεται σημαντική προσκυνηματική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Ρώσσου με το σκήνωμα του συμπαθούς και σχετικά νέου αυτού Αγίου. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν εκεί γύρω και κάμποσες ταβέρνες.

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 07:
00 ή μισή ώρα αργότερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά διαδρομής
Κυκλική «με ουρά» (πρβλ. περιγραφή άνω). Άνετη πεζοπορία χωρίς αξιόλογες υψομετρικές διαφορές. Ενδεχομένως εφεδρικά παπούτσια χρήσιμα για όσους τσαλαβουτήσουν, εκούσια ή ακούσια. Διάρκεια καθαρής πορείας το πολύ 3½ ώρες.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Μπριγκίτε Λάμ’παρτ (Brigitte Lampart) 210-8032-248 &/ή 694-6504-613 
Κα Βασιλική Πιτυρίγκα 210-7223-690 &/ή 697-7220-486.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: