Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2017-11-08

Κ-12-Νοε-2017 Όσ. Πατάπιος – Πίντιζα – Πίσια


Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 θα κάνομε μια διάσχιση στα Δυτικά Γεράνεια. Συγκεκριμένα, θα ανηφορίσομε από τη Μονή του Οσίου Παταπίου (πάνω από το Λουτράκι) μέχρι την κορυφή Πίντιζα, από όπου, στη συνέχεια, θα κατηφορίσομε μέχρι τα Πίσια. Δεν είναι δύσκολη διαδρομή και είναι καλά σημαδεμένη· το πρώτο-της μισό όμως είναι όλο ανήφορος, ενώ το δεύτερο όλο κατήφορος, εν μέρει μάλιστα απότομος. Με καλό καιρό η θέα είναι μοναδική, πρώτα προς τον Σαρωνικό και, μετά, προς τον Κόλπο των Αλκυονίδων.

Τυχόν μη-πεζοπόροι μπορούν να επισκεφθούν τη μονή του Οσίου Παταπίου &/ή να κάνουν περιπάτους από τα Πίσια προς το εξωκλήσι του Αγ. Νεκταρίου και μέχρι το λιβάδι της Παραβίρεζας (όπου κάνομε στάση στην ετήσια εκδρομή-μας για το κόψιμο της «πίτας του βουνού») ή και, ακόμη παραπέρα, μέχρι το Δίκαστρο.

Για φαγητό σε ταβέρνα μάλλον προσφέρεται καλλίτερα το Λουτράκι. Θα γίνει όμως σχετική δημοσκόπηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 07:3
0 ή μισή ώρα νωρίτερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά διαδρομής
Διάσχιση. Ορεινή πεζοπορία, σε μονοπάτια, με ~500
m ανάβαση και λίγα μόνο παραπάνω κατάβαση. Διάρκεια καθαρής πορείας 4…4½ ώρες.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Βίκυ Παπάζογλου 210-7223-690 &/ή 697-7220-486

Δεν υπάρχουν σχόλια: