Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2017-10-10

Κ-15-Οκτ-2017 Πάρνηθα: Μόλα – Αυλώνα


Την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 θα πεζοπορήσομε στην κοντινή-μας Πάρνηθα· συγκεκριμένα από τη Μόλα μέχρι τον/την Αυλώνα (τ. Κακοσάλεσι). Το πούλμαν θα μας αφήσει στη Διασταύρωση Μόλας κι εμείς θα περπατήσομε, αρχικά, προς τη Μόλα και, χωρίς να σταθούμε παρά μόνο για να γεμίσομε τα παγούρια-μας, προς το Λημικό. Εκεί θα ξεκουρασθούμε κοντά στον αρχαίο πύργο, του οποίου οι χαρακτηριστικοί ισοδομικοί τοίχοι σώζονται σε αρκετό ύψος και προσφέρουν ωραία θέα σε όποιον ανέβει επάνω. Στη συνέχεια, περνώντας πρώτα από το λιβάδι με το εξωκλήσι του Αγ. Νικολάου, θα πεζοπορήσομε μέχρι το εξωκλήσι της Αγ. Τριάδας πάνω από τον/την Αυλώνα.

Τυχόν μη ορειβάτες μπορούν να κάνουν κάποιον περίπατο στην περιοχή Φλαμπρουριού/Μόλας &/ή να παν με το πούλμαν μέχρι τον/την Αυλώνα και να επισκεφθούν τη Μονή Νέου Στουδίου, που είναι πιο πάνω, και να κάνουν περιπάτους εκεί γύρω.

Για φαγητό δεν λείπουν ταβέρνες στον/στην Αυλώνα· καθώς όμως η πορεία είναι μάλλον μεγάλη, καλό είναι να έχομε και κάτι θρεπτικό στο σακκίδιο.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής
 
Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 07:30 ή μισή ώρα αργότερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά διαδρομής
Διάσχιση, ορεινή πεζοπορία, γενικώς κατηφορική (~800
m συνολικά), κυρίως σε καλά μονοπάτια, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Διάρκεια καθαρής πορείας 5 ώρες γεμάτες. (Το πολύ έγκυρο Τα μονοπάτια της Πάρνηθας του Αντ. Καλογήρου δίνει μόνο λίγο πάνω από τέσσερις· πρέπει όμως να λογαριάσομε περισσότερο τόσο για να επισκεφθούμε τον πύργο του Λημικού, όσο και λόγω της ηλικίας των σημερινών μελών-μας.)

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Αλεξάνδρα Νικολοπούλου 210-8082-145 &/ή 693-2755-111
Κα Βασιλική Πιτυρίγκα 210-6104-812 &/ή 695-1630-863.  
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: