Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2018-11-28

Κ-02-Δεκ-2018 — Ακροκόρινθος (–Πεντεσκούφι)


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου προγραμματίζομε μιαν εκδρομή που συνδυάζει τουριστικό (αρχαιολογικό) ενδιαφέρον με σύντομη ορεινή πεζοπορία: Θα ανεβούμε στον Ακροκόρινθο! Όσοι ακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα θα ξεπεζέψουν από το πούλμαν λίγο πριν από το πάρκιγγ της κύριας εισόδου του Ακροκορίνθου και θα πεζοπορήσουν μέχρι το μικρό κάστρο Πεντεσκούφι που βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρότερου λόφου νοτιοδυτικά του Ακροκορίνθου. Θα επιστρέψουν από τα ίδια και, στη συνέχεια, θα περιηγηθούν το μεγάλο κάστρο του Ακροκορίνθου. Τέλος θα κατεβούν από μονοπάτι μέχρι το χωριό Άγιοι Ανάργυροι πολύ κοντά στην Αρχαία Κόρινθο, όπου θα βρουν το πούλμαν με όσους ακολούθησαν άλλο πρόγραμμα.

Οι μικρές αποστάσεις και το τοπίο, που εποπτεύεται εύκολα, επιτρέπουν να γίνουν μικρότερες ομάδες με μικρότερη πεζοπορία και περισσότερη έμφαση στα πολλά αρχαιολογικά μνημεία —απαραίτητο μόνο να υπάρχει πλήρης σαφήνεια στη συγκρότηση των ομάδων!

Ο Ακροκόρινθος χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο και ως οχυρό καταφυγής άμαχου πληθυσμού από τη Μυκηναϊκή εποχή μέχρι και την Ελληνική Επανάσταση. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως στρατώνας και ως φυλακή. Έχει μοναδική απρόσκοπτη θέα προς την Κόρινθο και όλη την περιοχή του Ισθμού καθώς και σε πάμπολλα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, φθάνει να είναι διαυγής η ατμόσφαιρα.

Περιοχή για φαγητό σε ταβέρνα δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Εμπιστευθείτε την Υπαίθριο! Οι ταβερνόφιλοι όμως ας μην ξεχνούν τους άλλους που περιμένουν…

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής 4344

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:00 ή μισή ώρα νωρίτερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο, και αντίστοιχα για τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. «κεφάλι» ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά διαδρομής
Για το πλήρες πρόγραμμα: Πήγαιν’-έλα προς Πεντεσκούφι· διάσχιση του Ακροκορίνθου. Ορεινή πεζοπορία κυρίως σε μονοπάτια, κατά τόπους με σημαντικές κλίσεις. Η ανάβαση στο Πεντεσκούφι είναι ~150m, η ανάβαση στον Ακροκόρινθο ~210m, και η κατάβαση στους Αγ. Αναργύρους ~400m. Διάρκεια καθαρής πορείας: 3…3½ ώρες· πρέπει όμως να προσθέσει κανείς τουλάχιστον άλλη μία ώρα για την εξερεύνηση του κάστρου. Γι’ αυτούς που θα κάνουν μειωμένο πεζοπορικό πρόγραμμα, μειώνονται αντίστοιχα οι χρόνοι πεζοπορίας και οι υψομετρικές διαφορές και αυξάνεται αντίστοιχα ο χρόνος εξερευνήσεως.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Ράνια Κυβέλου 210-8658-457 &/ή 697-7793-727
Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049 &/ή 697-7507-753
-  

Δεν υπάρχουν σχόλια: