Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-11-14

Κ-20-Νοε-2016 — Ζήρεια: χαράδρα Φλαμπουρίτσας


Για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 έχομε προγραμματίσει μια πεζοπορία «κλασσική»: Θα διατρέξομε τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, που χωρίζει τη Μικρή από τη Μεγάλη Ζήρεια. Το πούλμαν θα μας αφήσει στη θέση Βαρνεβό, πέρα από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και το μοναστήρι του Άη Βλάση. Από εκεί θα κατεβούμε μέσα στη χαράδρα και, κατόπιν, θα συνεχίσομε, αντίθετα με τη ροή του νερού, μέχρι την ομώνυμη πηγή, όπου θα γίνει στάση για ξεκούραση και κολατσιό. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή, επομένως, όποιος κουρασθεί μπορεί να σταματήσει και να περιμένει την επιστροφή των άλλων. Όσοι το θέλουν και είναι πρόθυμοι να συντομεύσουν την ξεκούραση μπορούν να συνεχίσουν, λίγο πέρα από το καθιερωμένο τέρμα της διαδρομής, όπου η χαράδρα είναι πιο ανοικτή, με λιβάδια και θαυμάσια θέα προς τα ψηλώματα των βουνών πιο πάνω.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής 

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 07:30 ή μισή ώρα ενωρίτερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου. 
  
Χαρακτηριστικά διαδρομής
Ορεινή πεζοπορία χωρίς δυσκολία. Η κάθοδος από το Βαρνεβό (αφετηρία) μέχρι το βυθό της χαράδρας είναι 200
m υψομετρικής διαφοράς. Η πεζοπορία κατά μήκος της χαράδρας δεν έχει αξιόλογο ανήφορο ή κατήφορο. Στο τέλος, όμως, φυσικά, υπάρχει ανάβαση ίση προς την αρχική κατάβαση L

Διάρκεια καθαρής πορείας: ~4 ώρες.  

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας  (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Αλίκη Μέλλου  210-6813-049 
Κα Ράνια Κυβέλου 210-8658-457. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: