Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-11-30

Κ-04-Δεκ-2016 — Πέτρα Περαχώρας (Γεράνεια)


Μετά αρκετό διάστημα επιστρέφομε την προσεχή Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στα Γεράνεια για μια πεζοπορία στην περιοχή της Πέτρας Περαχώρας. Προγραμματίζομε να μας ανεβάσει το πούλμαν μέχρι το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αυτό που φαίνεται από μακριά στην πλαγιά της Παλιοβούνας πάνω από το Λουτράκι. Από εκεί θα ανηφορήσομε για το μοναστήρι του Αγίου Παύλου, που άρχισε πάλι να λειτουργεί, και την κορυφή Πίντιζα. Από εκεί θα αρχίσει η κατάβαση προς τα Πίσια, περνώντας πολύ κοντά στην Πέτρα Περαχώρας.

Ας σημειωθεί πως η διαδρομή επιδέχεται συντμήσεις, χρήσιμες σε περίπτωση κακοκαιρίας. Τα σημερινά προγνωστικά όμως δεν προβλέπουν βροχή. J

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής 

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:00 ή μισή ώρα νωρίτερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου. 
  
Χαρακτηριστικά διαδρομής
Διάσχιση. Ορεινή πεζοπορία, κυρίως σε μονοπάτια. Το υψόμετρο της μονής Οσίου Παταπίου είναι ~540
m ενώ της Πίντιζας 1'032m, δηλ. σχεδόν 500m καθαρή ανάβαση· άλλη τόση είναι και η κατάβαση για τα Πίσια. Η αρχή της ανάβασης και τμήμα της κατάβασης είναι σχετικά απότομες.

Διάρκεια καθαρής πορείας: 4 ώρες-και —εκτίμηση του συντάκτη του παρόντος, που βρίσκει υπερ-αισιόδοξη τη δημοσιευμένη, αρχική εκτίμηση.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας  (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Αλίκη Μέλλου 
210-6813-049  
Κα Μαρίνα Σαράκου &/ή Κος Λευτέρης Φαρασόπουλος 210-9968-769.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: