Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-11-04

Λεπτομέρειες & αλλαγές, Κ-08-Νοε-2015, Μεγάλη Ντουσκιά Γερανείων


Διαδρομή πούλμαν

Το πούλμαν θα ξεκινήσει (όπως προβλεπόταν) στις 07:00 από το Ζηρίνειο, στην Κηφισιά. Επιβιβάσεις όμως μπορούν να γίνουν κανονικά μόνο μέχρι το νοσοκομείο Υγεία· λόγω διεξαγωγής όμως του Μαραθωνίου δρόμου, η επόμενη επιβίβαση θα γίνει στην Πλ. Καραϊσκάκη (έξω από το ξενοδοχείο The Stanley, στάση Μετρό Μεταξουργείο), παραλείποντας όλες τις συνηθισμένες ενδιάμεσες.

Η διαδρομή του πούλμαν, μετά μία στάση, θα καταλήξει στο εξωκλήσι του Αγ. Νεκταρίου λίγο βόρεια από τα Πίσια, από όπου και θα ξεκινήσουν πεζοπόροι και ορειβάτες.

Ορειβατική ομάδα

Η ορειβατική ομάδα θα επιχειρήσει ανάβαση στην Μεγάλη Ντουσκιά (1’068m) των Γερανείων· υψομετρική διαφορά ~550m· ώρες πορείας γεμάτες τέσσερις, αρχικά σε δάσος ενώ προς το τέλος σε σχετικά κακοτράχαλο έδαφος. Επιστροφή από τα ίδια.

Πεζοπορική ομάδα

Θα συγκροτηθεί και πεζοπορική ομάδα που θα περπατήσει μέχρι το αρχαίο φρούριο στη θέση Δίκαστρο, περνώντας από το εξωκλήσι της Αγ. Μαρίνας. Η διαδρομή είναι σχεδόν οριζόντια, σε χωματόδρομο κυρίως, μέσα σε ωραίο δάσος και η θέα από το Δίκαστρο προς τον Κόλπο των Αλκυονίδων εξαιρετική. Διάρκεια καθαρής πορείας τρεις ώρες —11-12km. Επιστροφή από τα ίδια.

Ορειβατική και πεζοπορική ομάδα θα συναντηθούν πάλι στα Πίσια από όπου και θα αρχίσει η επιστροφή, ενδεχομένως με μία στάση για τους… πεινασμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: