Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-10-19

Κ-25-Οκτ-2015 στην κοιλάδα του Κηρέα


Αναχώρηση στις 07:00 (χειμερινή ώρα!) από τα γραφεία μας (ή, εναλλακτικά, στις 07:30 από το Ζηρίνειο Κηφισιάς και, αντίστοιχα, από ενδιάμεσα σημεία), με πούλμαν, για Χαλκίδα – Νέα Αρτάκη – Β. Εύβοια. Πριν το Προκόπι, στο εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, θα αφήσομε το πούλμαν, θα διασχίσομε τον Κηρέα (ενδεχόμενο πλατσούρισμα!) για μια κυκλική πεζοπορική διαδρομή στα γύρω υψώματα και, προς το τέλος, κατά μήκος του Κηρέα για να φθάσομε πάλι στο σημείο εκκινήσεως. 

Η περιοχή είναι όλη σε απείραχτο δάσος από πανύψηλα θαυμάσια πεύκα και, κοντά στα ρυάκια, πλατάνια με φθινοπωρινά χρώματα. Κυκλάμινα, κόκκινα κούμαρα, αρκουδόβατα, καθώς και ανθισμένα ρείκια στολίζουν αυτή την εποχή, το τοπίο. Ίσως θά’χει και μανιτάρια. 

Η βασική διαδρομή διαρκεί τρεις ώρες χωρίς στάσεις. Στα δύο τρίτα, περίπου, της διαδρομής, στο εξωκλήσι του Αγ. Ευσταθίου, υπάρχει χώρος ιδεώδης για πικ-νικ για όσους το προτιμούν. Άλλοι, που τα πόδια-τους ζητούν περισσότερο δρόμο, μπορούν να παρεμβάλουν έναν πρόσθετο περίπατο κατά μήκος ενός άλλου ρυακιού —σχεδόν μία ώρα πήγαιν’-έλα. Όλη η πεζοπορία είναι σε δασικούς δρόμους ή μονοπάτια με μικρές υψομετρικές διαφορές. 

Μετά το τέλος της πορείας, το πούλμαν θα μας πάει στο Προκόπι, όπου το προσκύνημα του Άη Γιάννη του Ρώσου και, βεβαίως, ταβέρνες γι’ αυτούς που δεν χόρτασαν στο πικ-νικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: