Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2013-05-11

ΜΑΙΝΑΛΟ: Καρδαράς – Ροεινό (ορεινή πεζοπορία) Κ-13-Ιαν-2013


Ξεκινήσαμε σύμφωνα με το πρόγραμμα από τα γραφεία μας στις 07:30 για τον Προφήτη Ηλία στο χωριό Καρδαράς, από όπου άρχισε η πορεία προς το διάσελο Άσπρα Πουλιά. Φθάνοντας εκεί, χώρισαν η ορειβατική και ο πεζοπορική ομάδα. Οι πεζοπόροι συνέχισαν για το Ροεινό ενώ οι ορειβάτες ανέβηκαν στην κορυφή Αϊντίνης (υψ. 1.849μ) και κατέβηκαν από εκεί στο Ροεινό. Το μονοπάτι, εν μέρει, ήταν κακοτράχαλο ή και δεν υπήρχε καθόλου, πράγμα που δεν έμεινε χωρίς συνεπεια: Η Βασιλική στραβοπάτησε και έπεσε, ευτυχώς περισσότερο θεαματικά παρά άσχημα: Γλύτωσε με ελαφρό στραμπούληγμα, μπόρεσε μάλιστα να περπατήσει όλον τον υπόλοιπο δρόμο, χάρη και στο ψυκτικό σπρέι και τον επίδεσμο που είχε ο Σταύρος. Στο Ροεινό, σε ταβερνάκι, ξαναβρέθηκαν οι δύο ομάδες, δοξάζοντας τον Θεό πως δεν έγινε τίποτε πραγματικά κακό και ανανεώνοντας την καλή διάθεση για ακόμη άλλες αναβάσεις και πεζοπορία.

Με κλικ εδώ βλέπετε μερικές φωτογραφίες, κυρίως από τη φετινή αυτή εκδρομή-μας μα και μερικές από την ίδια εκδρομή το 1961, με χιόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: