Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2021-10-05

Κ-10-Οκτ-2021 — Εύβοια/Δίρφη: Φαράγγι Αγάλης

Την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ξαναρχίζομε πεζοπορίες επιστρέφοντας μετά δυόμιση περίπου χρόνια στο εντυπωσιακό μα σχετικά εύκολο φαράγγι της Αγάλης στην Εύβοια, κάτω από τη Δίρφη. Αυτήν τη φορά, θα ακολουθήσομε το πρόγραμμα του Αττικού Ομίλου (πρβλ. σχετική ανάρτηση Αττικού —κλικ!) Από την Υπαίθριο είναι ευπρόσδεκτα όλα τα μέλη καθώς και οι φίλοι που συνήθιζαν να έρχονται συχνά στις εκδρομές-μας..

Το πούλμαν θα μας αφήσει στο γήπεδο πάνω από το χωριό Άγ. Αθανάσιος και θα περπατήσομε κατά μήκος του φαραγγιού, ακολουθώντας ένα πολύ καλά οργανωμένο και πανέμορφο μονοπάτι κάτω από μεγαλόπρεπα βράχια, ανάμεσα σε πλατάνια, θεόρατα πεύκα και, πιο πάνω, έλατα. Η διαδρομή αρχίζει ως χωματόδρομος μα σύντομα μπαίνει στο φαράγγι και το ακολουθεί μέχρι την Κρυόβρυση και λίγο παραπάνω. Στη συνέχεια, απομακρύνεται από το νερό και συνεχίζει μέχρι την πηγή Κράτεια, την οποία όμως, λόγω σκεβρώματος κορονοϊού(!), πιθανότατα περίπου σίγουρα δεν θα φθάσομε αυτήν τη φορά. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή. 

Η εκδρομή αυτή προσφέρεται για όλους, διότι η διαδρομή δεν παρουσιάζει δυσκολίες και μπορεί να κανείς περπατήσει όσο θέλει ή όσο αντέχουν τα αγύμναστα ακόμη κότσια-του.

Όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν καθόλου θα παν με το πούλμαν στο κοντινό χωριό Λούτσα, όπου μπορούν να κάνουν περιπάτους στη γύρω περιοχή &/ή να αρχίσουν το φαγητό στην ταβέρνα νωρίτερα.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής

Αναχώρηση

Από τη γωνία των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου στις 08:00. Συζητήστε, δηλώνοντας, το ενδεχόμενο επιβιβάσεως σε άλλα σημεία!

Χαρακτηριστικά διαδρομής

Πήγαιν’-έλα, πεζοπορική σε μονοπάτι, με ανήφορο μα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Υψόμετρο αρχής 260m, Κρυόβρυση 390m, Κράτεια (πηγή) 740m. Σταθερή ανάβαση στο πήγαινε, κατάβαση στο έλα. Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: ~3 συνολικά.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00

Κα Χριστίνα Δούκα (ΓΓ Αττικού) 210-2222-038 &/ή 697-9308-802.

Δεν υπάρχουν σχόλια: