Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2019-03-12

Κ-17-Μαρ-2019 — Πατέρας: Άγ. Γεώργιος – Φρούριο και Ακρόπολη Ερένειας – Λεοντάρι (κορυφή)


Την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 θα ορειβατήσομε στον Πατέρα, βουνό τόσο κοντινό μα που δεν το έχομε επισκεφθεί εδώ και δεκαετίες. Το πούλμαν θα μας αφήσει στο χωριό Άγ. Γεώργιος και από εκεί θα ανηφορίσομε μέχρι την κορυφή. Η διαδρομή της κατάβασης, στην αρχή, για μικρό διάστημα, θα διαφέρει από εκείνη της ανάβασης· στο μεγαλύτερό-τους τμήμα όμως ανάβαση και κατάβαση ταυτίζονται. Λίγο πάνω από τον Αγ. Γεώργιο, θα περάσομε πολύ κοντά από το φρούριο της αρχαίας Ερένειας και, αρκετά πιο ψηλά, θα περάσομε λίγο κάτω από την ακρόπολη της αρχαίας Ερένειας. Οι ορειβάτες θα συνεχίσουν μέχρι την κορυφή Λεοντάρι, που είναι η ψηλότερη του βουνού, και θα επιστρέψουν από τα ίδια.

Όσοι προτιμήσουν να μην κάνουν όλη τη διαδρομή μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στους αρχαιολογικούς χώρους, τους οποίους οι ορειβάτες θα τους επισκεφθούν, στην επιστροφή, μόνο αν επαρκεί ο χρόνος.

Οι πληροφορίες-μας για τη διαδρομή είναι πως γίνεται κυρίως σε μονοπάτια μα πως τα ψηλότερα τμήματά-της είναι σε ανοικτό πεδίο. Για τη βλάστηση ακούμε πως είναι κυρίως θαμνώδης μα πως τα πεύκα που χάθηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά του 1985 αναγεννούνται ζωηρά. Η θέα από την κορυφή είναι εντελώς μοναδική! 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και χάρτη μιας μεγαλύτερης διαδρομής κάν’τε κλικ εδώ —εμείς όμως θα κάνομε μόνο το αρχικό τμήμα της διαδρομής εκείνης, μέχρι την κορυφή Λεοντάρι.

Για ταβέρνα μετά την πορεία η περιοχή της Μάνδρας, στην οποία θα βρισκόμαστε, έχει πολλές δυνατότητες.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής 4356

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:00 ή μισή ώρα νωρίτερα από το Ζηρίνειο Κηφισιάς και, αντίστοιχα, σε ενδιάμεσους χρόνους από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά διαδρομής 
Ορειβατική, πήγαιν’-έλα, όλο ανήφορος στο «πήγαινε», κατήφορος στο «έλα». Υψόμετρα: αρχής ~500m, ακρόπολης Ερένειας ~780m, κορυφής Λεοντάρι 1'132m. Ώρες καθαρής πορείας για ολόκληρη τη διαδρομή: 4½…5· ας ληφθεί υπ’ όψη όμως πως είναι διαδρομή που δεν την έχομε ξανακάνει.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049 &/ή 697-7507-753
Κα Brigitte Lampart (Μπριγκίτε Λάμ’παρτ) 210-8032-248 &/ή 694-6504-613.
- 

Δεν υπάρχουν σχόλια: