Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2018-06-09

Πα…Κυ-15…17-Ιουν-2018: Δ. Πελοπόννησος


3ήμερο Παρασκευή…Κυριακή 15…17 Ιουνίου 2018 ΣτροφυλιάΚοτύχιΦολόηΦαράγγι ΑντρώνιΚαταρράκτες Νεμούτα

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

07:00 Αναχώρηση από Ζηρίνειο και 07:30 από το γραφείο μας. Άφιξη στο Δάσος Στροφυλιάς–Υγρότοπο Κοτυχίου Ηλείας με ενδιάμεση στάση. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου–Στροφυλιάς και το Κέντρο Πληροφόρησης Δάσους Στροφυλιάς–Λιμνοθάλασσας Κοτύχι.
Εκδρομείς: Μικροί περίπατοι στο θαυμάσιο δάσος και μπάνιο στην περίφημη παραλία Καλογριάς.
Πεζοπόροι: Εύκολη πεζοπορία στο δάσος Στροφυλιάς, το περισσότερο υπό τη σκιά πεύκων και συνάντηση με τους εκδρομείς στην παραλία για μπάνιο και γεύμα.
Αναχώρηση και επίσκεψη στο Τείχος Δυμαίων ή Κάστρο της Καλόγριας (1250 π.Χ.), δηλ. την προϊστορική μυκηναϊκή ακρόπολη, που δεσπόζει στην κορυφή του νοτιότερου από τα βραχώδη ασβεστολιθικά υψώματα με την ονομασία Μαύρα Βουνά. Αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένης μυκηναϊκής ακρόπολης στη Δυτική Ελλάδα και έχει πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή.
Επίσκεψη στην ιστορική Μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου (ίδρυση 12ο-13ο αι.), στην Κάτω Παναγιά, κοντά στην Κυλλήνη, σε μια θαυμάσια κοιλάδα με αιωνόβιες ελιές. Ονομάστηκε Μονή της Παναγίας Βλαχέρνας Ηλείας σε ανάμνηση της ομώνυμης μονής της Κωνσταντινούπολης.
Άφιξη στην Ολυμπία και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο – ελεύθερος χρόνος.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
08:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το οροπέδιο της Φολόης, που πήρε το όνομα από τον αγαθό και φιλόξενο Κένταυρο Φόλο, βασιλιά των Κενταύρων που ζούσαν στο δάσος και τις σπηλιές που σχηματίζονται στις όχθες του Πηνειακού Λάδωνα, παραπό­ταμο του Πηνειού. Απαραίτητα τα εφεδρικά παπούτσια για το τσαλαβούτημα στο ποτάμι.
Εκδρομείς: Μπορούν να περιηγηθούν στο γραφικό χωριό Αντρώνι ή/και να επιλέξουν να κάνουν μέρος της πορείας στο φαράγγι και να επιστρέψουν από τα ίδια.
Πεζοπόροι: Από το χωριό Αντρώνι θα ξεκινήσουν κυκλική πορεία με μικρές υψομετρικές διαφορές, ανάμεσα από αιωνόβια πλατάνια, μερικές φορές θα περάσουν μέσα από το ποτάμι και θα συναντήσουν βρύσες, καταρράκτες και σπηλιές με σταλα­κτίτες. ΩΠ 5, ~9km. Η πορεία μπορεί να συντομευθεί αναλόγως των συνθηκών.
Συνάντηση εκδρομέων και πεζοπόρων και αναχώρηση όλων για το χωριό Κούμανι.
Εκδρομείς: Μπορούν να περπατήσουν σε ένα κομμάτι του δάσους, να επιστρέψουν από τα ίδια και μετά να περιηγηθούν στο γραφικό χωριό Κούμανι.
Πεζοπόροι: Θα διατρέξουν το φαράγγι. Διαδρομή πήγαιν’-έλα, ΩΠ 3-3,5, ΥΔ ~200m.
Επιστροφή των πεζοπόρων και συνάντηση με τους εκδρομείς στο χωριό Κούμανι. Αναχώρηση όλων για το ξενοδοχείο.
Κυριακή 17 Ιουνίου 2018
08:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Ολυμπίας με την πλουσιότερη συλλογή χάλκινων ευρημάτων στον κόσμο και κορυφαία εκθέματα τα αγάλματα της Νίκης του Παιωνίου και του Ερμή του Πραξιτέ­λους (ενιαίο/ολόκληρο εισιτήριο: €12, μειωμένο: €6).
Αναχώρηση για το φαράγγι του Ερύμανθου και τους καταρράκτες Νεμούτας.
Εκδρομείς:  Μπορούν να κάνουν μικρούς περιπάτους στο χωριό Νεμούτα.
Πεζοπόροι: Θα περπατήσουν μέσα στο φαράγγι του Χαρατσαρίου και τον ποταμό Ερύμανθο. Η πορεία είναι ως επί το πλείστον παραποτάμια, εύκολη και θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε καταρράκτες, έναν μπαρουτόμυλο, νερόμυλους, ξωκλήσια και πέτρινα γεφύρια και αξίζει να κάνουμε ακόμη και μπάνιο στο ποτάμι. Απαραίτητα εφεδρικά παπούτσια γιατί, και εδώ, θα τσαλαβουτήσουμε. ΩΠ ~3½. Επιστροφή από το τέλος του μονοπατιού στο χωριό με αγροτικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1.  Τηλεφωνικές δηλώσεις/πληροφορίες:
Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049 &/ή 697-7507-753
Κα Βίκυ Παπάζογλου 210-7223-690 &/ή 697-7220-486.
2.  Οι δαπάνες για όλα τα γεύματα/δείπνα θα είναι ατομικές.
3.  Προκαταβολή €50,00 στον λογαριασμό:
Alpha Bank, στο όνομα Σύνδεσμος Εκδρομών Υπαίθριος Ζωή Αθηνών
IBAN GR83 0140 8130 8130 0200 2008 780
φροντίστε, στην κατάθεση ή το έμβασμα να καταχωρηθεί ως αιτιολογία η λέξη Ολυμπία καθώς και το επώνυμο & το όνομά σας.
4.  Για την πραγματοποίηση της εκδρομής με πούλμαν απαιτείται η συμμετοχή άνω των 15 ατόμων. Αλλιώς η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
5.  Ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το ανωτέρω πρόγραμμα πεζοποριών και εκδρομών σε περίπτωση που αυτό επιβάλλεται από τις καιρικές συνθήκες ή άλλους αστάθμητους παράγοντες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: