Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2018-02-15

3ήμερο Πα-2...K-4-Μαρ-2018 — Ευρυτανία: Καρπενήσι–Μ. Προυσού–Τόρνος–Καλιακούδα


1η ημέρα, Παρασκευή
07:30 αναχώρηση από τα γραφεία τού Συλλόγου (Σόλωνος 34) και μισή ώρα αργότερα από το Ζηρίνειο Κηφισιάς.
Άφιξη στο Καρπενήσι και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Lecadin.
Αμέσως μετά, θα πάμε με το πούλμαν στο Παλιό Μικρό Χωριό.
Εκδρομείς:  Θα επισκεφθούν τον νέο οικισμό του Μικρού Χωριού και τον παλιό, καθώς και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου.
Πεζοπόροι, Α και Β ομάδες: Παλιό Μικρό Χωριό – Άγιος Σώστης.
Η Β ομάδα θα συνεχίσει από Άγιο Σώστη μέχρι τη σπηλιά στη Χελιδόνα.
Επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 1½ ώρα και 3½ ώρες αντίστοιχα.
Η διαδρομή είναι μέσα από έλατα, το τοπίο με τα γύρω βουνά προκαλεί δέος και η θέα σε όλη την ποταμιά είναι αξεπέραστη.
Επιστροφή και συνάντηση με τους εκδρομείς. Αναχώρηση για το Καρπενήσι και βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα, Σάββατο
09:00 Αναχώρηση εκδρομέων και πεζοπόρων  για την ιστορική Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας.  Πρωτο-ιδρύθηκε τον 9ο αι. Στη θέση αυτή υπήρχε, κατά μία θεωρία, το μαντείο του Οδυσσέα, που αναφέρει ο Αριστοτέλης στην «Ιθακησίων Πολιτεία».
Εκδρομείς: Επίσκεψη στο Μοναστήρι και το μουσείο της Μονής, στο οποίο φυλάσ­σον­ται σπουδαία ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Θα δούμε τα δύο κάστρα, αριστερά και δεξιά, τους «πύργους του Καραϊσκάκη», το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων που κτίστηκε το 1754, και το κτίριο που στέγασε επί Τουρκοκρατίας τη «Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων» που λειτούργησε στη Μονή.
Πεζοπόροι: Αναλόγως των καιρικών συνθηκών, θα κάνουν τη διαδρομή Άγιος Γεώρ­γιος–Μονή Προυσού (ΩΠ ~1), ή εναλλακτικά, από τη Μονή, περνώντας ένα μικρό φαράγγι, θα περπατήσουν μέχρι το πρότυπο αλλαντοποιείο Στρεμμένου και θα επιστρέψουν στη Μονή (ΩΠ 1, κατάβαση-ανάβαση).
Κατόπιν, με το πούλμαν, θα πάμε στο πνιγμένο στα έλατα χωριό Τόρνος σε υψό­μετρο 800μ, με τα πετρόκτιστα σπίτια να ξεπροβάλλουν στις πεζούλες, ανάμεσα σε αμπέλια.
Εκδρομείς: Θα περπατήσουν στον Τόρνο και μπορούν να κάνουν μικρούς και εύκολους περιπάτους σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από την κεντρική πλατεία, να επισκεφθούν τις ιστορικές εκκλησίες του χωριού και να πάνε στον νερόμυλο, ο οποίος λειτουργεί κανονικά.
Πεζοπόροι: Μικρή πορεία: Τόρνος – Αγία Τριάδα  – νερόμυλος – καταρράκτες – παλιό πέτρινο γεφύρι, ΩΠ ~1½.
Μεγάλη πορεία: Συνέχεια μέχρι το «Μικρό Πάντα Βρέχει» ΩΠ ~1 επί πλέον της μικρής πορείας.
Μεσημεριανό φαγητό στον Τόρνο ή σε ταβέρνα της περιοχής.
Επιστροφή στο Καρπενήσι για περίπατο στην πόλη, με το μοναδικό στην Ελλάδα, θερμαινόμενο μέσω ενός συστήματος γεωθερμίας πεζοδρόμιο, που δεν πιάνει ποτέ χιόνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο. 
3η ημέρα, Κυριακή
08:00 Αναχώρηση εκδρομέων και πεζοπόρων για το Μεγάλο Χωριό.
Πεζοπόροι: Α και Β ομάδες: Ανάβαση στην Καλιακούδα μέχρι το καταφύγιο. Η Β ομά­δα θα συνεχίσει μέχρι το διάσελο κοντά στην  κορυφή. Επιστροφή και των δύο ομάδων όπως ανέβηκαν· ΩΠ 4 και 5½ αντίστοιχα.
Εκδρομείς: Θα γνωρίσουν το Μεγάλο Χωριό περπατώντας στα γραφικά δρομάκια και μετά θα επισκεφθούν το χωριό Γαύρο, που πήρε το όνομα από ένα δέντρο της περιοχής. Είναι χτισμένο στην δυτική όχθη του Καρπενησιώτη ποταμού με οργιώδη βλάστηση, έλατα και πλατάνια. Είναι γνωστό για το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, που συνδέει μέχρι σήμερα το Μεγάλο Χωριό με τα γειτονικά χωριά, καθώς και για τις νόστιμες πέστροφες από τα πεντακάθαρα νερά του ποταμού.
Συνάντηση όλων μαζί στο Μεγάλο Χωριό και επιστροφή στην Αθήνα.
Δηλώσεις συμμετοχής
Κα Μαρίνα Σαράκου 210-9968-769 &/ή 694-5544-251
Κος Λευτέρης Φαρασόπουλος 210-9968-769 &/ή 693-2900-342
Κα Βίκυ Παπάζογλου 210-7223-690 &/ή 697-7220-486 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 
Ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το ανωτέρω πρόγραμμα πεζοποριών και εκδρομών σε περίπτωση που αυτό επιβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών ή άλλων αστάθμητων παραγόντων και απρόβλεπτων καταστάσεων.
-   

Δεν υπάρχουν σχόλια: