Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2018-01-10

Κ-14-Ιαν-2018 — Μαραθών: Μουσείο & φαράγγι Οινόης


Την προσεχή Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 αρχίζομε τις εκδρομές-μας στην καινούργια χρονιά με μιαν εύκολη εκδρομή, εδώ κοντά, στην περιοχή του Μαραθώνα, συνδυάζοντας τουριστικό και πεζοπορικό ενδιαφέρον. Αρχικά, θα πάμε με το πούλμαν στο χωριό Βρανά κοντά στον Αγ. Παντελεήμονα (Παραλία Μαραθώνα), όπου βρίσκεται όχι μόνο το κτίριο του μουσείο του Μαραθώνα μα και, προσεκτικά συντηρημένα και επισκέψιμα, ένα προϊστορικό νεκροταφείο και ένας αρχαίος τύμβος, πιθανότατα των Πλαταιέων που έπεσαν μαζί με τους Αθηναίους στη Μάχη του Μαραθώνα. Προβλέπεται ειδική για μας ξενάγηση.

Στη συνέχεια, το πούλμαν θα μας πάει σε κατάλληλο σημείο της χαράδρας της Οινόης, προς τα ανάντι της οποίας και θα πεζοπορήσομε. Θα φθάσομε μέχρι το φράγμα του Μαραθώνα και θα επιστρέψομε παραλλάσσοντας τη διαδρομή-μας κατά περίπου το ένα τρίτο. Στον δρόμο θα επισκεφθούμε τον Φράγκικο (ίσως ήδη Βυζαντινό) πύργο της Οινόης και τα ερείπια ναού του Πυθίου Απόλλωνα. Θα προσπαθήσομε να βρούμε και το σπήλαιο του Πανός (από όπου προέρχονται αρκετά από τα ευρήματα που θα έχομε δει στο Μουσείο), καθώς και το αρχαίο λιθόστρωτο που οδηγεί σ’ αυτόν. Μερικά κατάλοιπα της σημερινής ύδρευσης της περιοχής Πρωτευούσης είναι επίσης πολύ ορατά, καθώς και συμπαθή εξωκλήσια.

Θα καταλήξομε με το πούλμαν στην Παραλία Μαραθώνα όπου υπάρχουν πολλές ταβέρνες. Όσοι το αντέχουν, φυσικά, μπορούν να βουτήξουν και στη θάλασσα.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής αρ.4312

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:30 ή μισή ώρα αργότερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου. 
  
Χαρακτηριστικά διαδρομής
Πήγαιν’-έλα. Υψομετρική διαφορά χαμηλότερου και ψηλότερου σημείου: λιγότερο από 100
m. Διάρκεια καθαρής πορείας: τρεις ώρες.


Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας  (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049 &/ή 697-7507-753 

Κα Μπριγκίτε Λάμ-παρτ 210-8032-248 &/ή 694-6504-613.

-  

Δεν υπάρχουν σχόλια: