Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2017-06-07

Κ-11-Ιουν-2017 — Ναύπλιο – Καραθώνας (πεζοπορική με κολύμπι)


Άλλαξε το πρόγραμμά-μας για την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017: Αντί να πλεύσομε στην Κέα, θα πάμε στο Ναύπλιο και, από εκεί, θα πεζοπορήσομε μέχρι την ωραία παραλία του Καραθώνα, όπου πρωτοπήγαμε πέρσι. (Λόγος της αλλαγής είναι το κόστος και τα δρομολόγια των πλοίων.)

Το πούλμαν θα μας ανεβάσει όσο γίνεται στο Παλαμήδι, το μεγάλο κάστρο πάνω από το Ναύπλιο, όπου θα σχηματισθούν δύο ομάδες—

Τα μέλη της πρώτης ομάδας θα ανεβούν τα σκαλιά που απομένουν, θα θαυμάσουν τη θέα, και θα κατεβούν στο Ναύπλιο να δουν κάποιο αξιοθέατο ή να πιουν καφέ. Στη συνέχεια, θα κάνουν τον γύρο του κάστρου της Αρβανιτιάς και θα πεζοπορήσουν, πάντα κατά μήκος της θάλασσας, μέχρι την παραλία του Καραθώνα.

Τα μέλη της δεύτερης ομάδας θα συνεχίσουν με το πούλμαν μέχρι το Ναύπλιο για σύντομη περιήγηση. Στη συνέχεια, θα πεζοπορήσουν κι αυτοί μέχρι την παραλία του Καραθώνα.

Η παραλία είναι πολύ μεγάλη και, γενικώς, «αναξιοποίητη». Υπάρχει ταβέρνα, υπάρχουν όμως, σε μικρή απόσταση, και δένδρα για όσους αρκούνται σε ό,τι έφεραν μαζί-τους.

Το πούλμαν θα έλθει να μας βρει στην παραλία Καραθώνα για την επιστροφή όλων μαζί. Επομένως, είναι δυνατό να αποφύγουν την πεζοπορία εντελώς όσοι τυχόν (έχουν λόγο να) το προτιμήσουν.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής —αρ.4296

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:00 ή μισή ώρα ενωρίτερα από το Ζηρίνειο στην Κηφισιά και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία.

Διαδρομή
Διάσχιση. Η διαδρομή από το Ναύπλιο μέχρι την παραλία Καραθώνα είναι περίπατος σε καλό μονοπάτι, χωρίς αξιόλογο ανήφορο ή κατήφορο, και θέλει ~2 ώρες. Το Παλαμήδι λέγεται πως έχει 999 σκαλοπάτια —και το σφάλμα αυτής της φήμης είναι μικρό. Όσοι συμμετάσχουν στην πρώτη ομάδα, στην ανάβαση, θα γλιτώσουν τα δύο τρίτα ή τα τρία τέταρτα, μα θα τα κατεβούν όλα.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
Στα γραφεία-μας 210-3615-779
Κος Θανάσης Κεράνης 210-8053-475
Κα Βίκυ Παπάζογλου 210-7223-690 &/ή 697-7220-486.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: