Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-12-12

Κ-18-Δεκ-2016 — Όσιος Μελέτιος – Πύλη


Την Κυριακή που μας έρχεται, 18 Δεκεμβρίου 2016, θα κάνομε την τελευταία-μας εκδρομή του 2016, με την ίδια διαδρομή που κάνομε όλα τα τελευταία κάμποσα χρόνια. Θα πάμε με το πούλμαν στη Μονή του Οσίου Μελετίου, λίγο πριν από τα Βίλια και θα επισκεφθούμε σύντομα το μοναστήρι —ίδρυσή-του τέλη του 11ου αιώνα με καθολικό μόνο λίγο νεότερο. Φέτος έχομε συνεννοηθεί εγκαίρως και θα μας ανοίξουν την πίσω πύλη που οδηγεί στο δάσος και έτσι θα αποφύγομε την ταλαιπωρία στο ξεκίνημα της πεζοπορίας-μας. Θα περάσομε από τη σπηλιά όπου ασκήτευε ο Όσιος Μελέτιος, θα περάσομε από τις Πόρτες της Πάστρας, στη συνέχεια θα σταθούμε λίγο στο κλειστό σήμερα μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, της οποίας το καθολικό είναι τμήμα πολύ μεγαλύτερου, παλαιότερου ναού και, τέλος, θα φθάσομε στο χωριό Πύλη (Δερβενοσάλεσι) των Δερβενοχωρίων για την τελευταία συνεστίαση της χρονιάς.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής 

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:30 ή μισή ώρα ενωρίτερα από την Κηφισιά, στο Ζηρίνειο και, αντίστοιχα, από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου. 
  
Χαρακτηριστικά διαδρομής
Διάσχιση. Απλή πεζοπορία, χωρίς απότομες κλίσεις, μισή-μισή σε μονοπάτια και χωματόδρομους. Υψομετρική διαφορά, τόσο στην ανάβαση, όσο και στην κατάβαση ~250
m.

Διάρκεια καθαρής πορείας: δυόμιση-τρεις ώρες.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
στα γραφεία-μας  (βλ. «κεφάλι» ιστολογίου)
Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049
Κα Μαρίνα Σαράκου &/ή Κος Λευτέρης Φαρασόπουλος 210-9968-769.
   


Δεν υπάρχουν σχόλια: