Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-10-12

Κ-16-Οκτ-2016 — Τιθορέα – Διπόταμα (– Τσάρες)


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 επιστρέφομε σε γνωστά-μας μέρη στις βορεινές κλιτύες του Παρνασσού. Θα πάμε οδικώς μέχρι την Τιθορέα (κακώς «Άνω Τιθορέα», παλαιότερα «Βελίτσα») και θα ανηφορίσομε κατά μήκος της χαράδρας που φέρει το όνομα αυτού του ωραίου χωριού. Αρχικά θα είμαστε στη δυτική πλευρά της χαράδρας (αριστερά, όπως τρέχει το νερό) θα τη διασχίσομε εκεί που σχηματίζεται το φαράγγι του Καχάλα (ερείπια νερομύλων!), θα συνεχίσομε από την ανατολική πλευρά (δεξιά), θα περάσομε από το εξωκλήσι του Άη Γιάννη και, αργότερα, θα κατεβούμε στο βάθος της χαράδρας στη θέση Διπόταμα. Θα επιστρέψομε από την ίδια διαδρομή.

Όσοι θέλουν να συντομέψουν τη διαδρομή μπορούν να σταματήσουν στον Άη Γιάννη, όπου υπάρχει χώρος να καθίσει κανείς και ωραία θέα. Όσοι θέλουν να επιμηκύνουν τη διαδρομή μπορούν να συνεχίσουν τον ανήφορο μέχρι την πηγή Τσάρες —αυτωνών όμως ίσως δεν τους μείνει καιρός για ταβέρνα...

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 07:00· από το Ζηρίνειο στην Κηφισιά μισή ώρα αργότερα  και, αντίστοιχα, σε ενδιάμεσους χρόνους από τα καθιερωμένα ενδιάμεσα σημεία —βλ. κεφαλή του ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά διαδρομής 
Πήγαιν’-έλα. Συνηθισμένη ορεινή πεζοπορία χωρίς δυσκολίες· όμως η διάσχιση του φαραγγιού θέλει προσοχή και ίσως τσαλαβούτημα. Υψομετρική διαφορά Τιθορέα–Διπόταμα ~450m, Τιθορέα–Τσάρες ~800m· διάσχιση φαραγγιού ~50m (κάτω και πάνω).  Διάρκεια καθαρής πορείας πέντε ώρες περίπου.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
Κος Θανάσης Κεράνης 210-8053-475. 
Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: