Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-09-14

Κ-18-Σεπ-2016 — Παλαιά Φώκαια – Προφ. Ηλίας – Λεγραινά


Καθώς ήλθε το φθινόπωρο, ξαναρχίζομε τις εκδρομές-μας! Θα πάμε με το πούλμαν στην Παλαιά Φώκαια από όπου θα πεζοπορήσομε μέχρι την κορυφή Προφήτης Ηλίας (356m) και, στη συνέχεια, μέχρι τα Λεγραινά. Πολλοί θα θυμούνται τη διαδρομή διότι ήταν εκείνη που, παλαιότερα, κάναμε κάθε χρόνο για το κόψιμο της «βασιλόπιτας του βουνού».

Στην αρχή είναι χωματόδρομος, κατόπιν μονοπάτι, και πάλι χωματόδρομος μέχρι την κορυφή. Από την κορυφή, αρχικά είναι μονοπάτι και αργότερα χωματόδρομος ή και στρωμένος δρόμος.

Στα Λεγραινά θα κολυμπήσομε στις ωραίες παραλίες και όσοι θέλουν μπορούν να φαν σε ταβέρνες. Οι ωραιότερες παραλίες όμως βρίσκονται μακριά από ταβέρνες και καλλίτερα είναι να έχομε φαγητό στο σακκίδιο.

Επιστροφή από τα Λεγραινά με το πούλμαν που θα έχει έλθει να μας βρει εκεί —και να φέρει όσους τυχόν προτιμήσουν να μην πεζοπορήσουν.

Συνοπτικά στοιχεία εκδρομής

Αναχώρηση
Από τα γραφεία-μας στις 08:00 ή είκοσι λεπτά αργότερα από την εκκλησία της Παναγίας Βλαχερνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου, εκεί όπου αρχίζει η οδός Φραγκοκλησιάς —είναι χαρακτηριστική, κτισμένη από άσπρη πέτρα με κεραμιδιά τόξα και τρούλλο. Αναχωρήσεις από ενδιάμεσα σημεία σε αντίστοιχα ενδιάμεσους χρόνους. 

Διαδρομή
Διάσχιση! Συνηθισμένη πεζοπορία χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Υψομετρική διαφορά: 356m, δηλαδή όλο το υψόμετρο της κορυφής, σχεδόν χωρίς ενδιάμεσα ανεβοκατεβάσματα.

Διάρκεια πορείας, χωρίς τις στάσεις: ~3½.

Τηλεφωνικές δηλώσεις 19:00...21:00
Κος Θανάσης Κεράνης 210-8075-475.

Κος Λευτέρης Φαρασόπουλος &/ή Κα Μαρίνα Σαράκου 210-9968-769.

Δεν υπάρχουν σχόλια: