Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-04-07

Πρόγραμμα πασχαλινής εκδρομής στην Κίμωλο


Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 

Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:15. Άφιξη στην  Κίμωλο περί τις 14:00 και τακτοποίηση στα δωμάτια. Συγκέντρωση στις 17:30 στον Κάμπο [πλατεία του κύριου οικισμού της Κιμώλου, που ονομάζεται Χωριό] , από όπου θα κατευθυνθούμε στο Ξαπλοβούνι· πορεία 30 λεπτών περίπου. Επιστροφή στο Χωριό για την ακολουθία του Eπιταφίου.

Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 

Συγκέντρωση στον Κάμπο στις 08:30, από όπου θα ξεκινήσει πορεία για Σκιάδι – Μαυροσπήλια – Ελληνικά – Καλαμίτσι – Αλυκή (πορεία περίπου τεσσάρων ωρών χωρίς στάσεις). Θα υπάρξει δυνατότητα για μπάνιο, για όποιον το θέλει, σε κάποιαν από τις παραλίες που θα περάσουμε. Όποιος δεν επιθυμεί να κάνει ολόκληρη την πορεία μπορεί να έρθει μέχρι το Σκιάδι και να επιστρέψει στο χωριό από την ίδια διαδρομή (πορεία περίπου 2:30 ωρών χωρίς στάσεις). Αν υπάρχουν ανοιχτές ταβέρνες θα φάμε σε κάποιαν από τις παραλίες αυτές, διαφορετικά επιστροφή στο χωριό με λεωφορείο, εκτός αν κάποιος επιθυμεί να συνεχίσει με τα πόδια για ακόμη δύο περίπου χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο, μετά το μπάνιο, να συνεχιστεί η πορεία, αν η επιλογή είναι να γίνει σε κάποιαν από τις πρώτες παραλίες που συναντάμε.

Το απόγευμα αν υπάρχει η δυνατότητα θα επισκεφτούμε, πεζοπορικά ή, για όσους δεν το θέλουν, με λεωφορείο, την παραλία των Πράσσων. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Ανάστασης και θα πάρουμε όλοι μαζί το αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου

Συγκέντρωση στην πλατεία του Κάμπου στις 09:00 από όπου θα περπατήσουμε μέχρι τους οικισμούς Γούπα και Καρά —πορεία περίπου 2:30 ωρών. Επιστροφή στο Χωριό για το πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε το έθιμο της «κούνιας» στο Χωριό.

Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 

Συγκέντρωση στον Κάμπο στις 08:30, από όπου θα πεζοπορήσουμε προς τις παραλίες Μοναστήρια και Σούφι. Ώρες πορείας με την επιστροφή: περίπου 4:30 χωρίς στάσεις.

Αν υπάρξει η δυνατότητα την ημέρα αυτή θα γίνει, με καραβάκι και για όσους το επιθυμούν, γύρος τού νησιού τής Πολυαίγου (περιοχές Γαλάζια Νερά και Φάρος με δυνατότητα μπάνιου) σε συνδυασμό με την πορεία. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε μείωση των ωρών πορείας, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί μόνο όταν έχομε αξιόπιστη πρόγνωση των καιρικών συνθηκών. Αν ο καιρός προβλέπεται καταλληλότερος το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει αμοιβαία αντιμετάθεση του προγράμματος Σαββάτου και Δευτέρας.


Τρίτη 3 Μαΐου 

Επίσκεψη του Χωριού και αναχώρηση το μεσημέρι στις 12:45 για Πειραιά.

Δηλώσεις συμμετοχής

Μέχρι την Κ-17-Απρ-2016
Κος Σταύρος Σωτηρόπουλος 210-6468-964 & 697-2542-469
Προκαταβολή €100,00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: