Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2016-02-03

Κ-07-Φεβ-2016 Αλλαγή: Πάρνηθα! --ματαιώνεται το Μυκήνες–Πρόσυμνα


Χάρη στον αποκλεισμό των δρόμων από αγροτικά τρακτέρ, η εκδρομή προς Μυκήνες-Πρόσυμνα ματαιώνεται. 

Στη θέση του προγράμματος που είχε καταρτισθεί, θα κάνομε μια πορεία στην Πάρνηθα, αρχίζοντας από το καζίνο, περνώντας από ένα από τα καταφύγια για φαϊ, και καταλήγοντας στο ίδιο σημείο. Λεπτομέρειες θα αποφασισθούν στο ξεκίνημα. Συνάντηση στις 09:00 στο κάτω τέρμα του τελεφερίκ. Μετάβαση με ίδια μέσα --ρωτήστε για δυνατότητες να πάτε με μέσο άλλου εκδρομέα. 

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 προγραμματίζομε μια εύκολη μα ωραία εκδρομή, χωρίς αξιόλογες μεταβολές υψομέτρου, που έχει και ιστορικό ενδιαφέρον. Θα πεζοπορήσομε από τις Μυκήνες μέχρι την Πρόσυμνα, τοπωνύμια γνωστά από την προϊστορική εποχή, οδεύοντας σε μεγάλο τμήμα της διαδρομής πάνω στον μυκηναϊκό δρόμο, που έχει κυκλώπειους τοίχους αντιστηρίξεως και γεφύρια. Στον δρόμο, θα δούμε και ερείπια από ρωμαϊκά λουτρά και από νεότερους νερόμυλους. Πριν την πεζοπορία θα ρίξομε μια ματιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών ή στο ωραίο, σχετικά καινούριο μουσείο —δεν έχομε χρόνο και για τα δύο. 

Συνοπτικά στοιχεία της εκδρομής:

• Αναχώρηση: από τα γραφεία-μας στις 08:00 —προσοχή: υπάρχει αλλαγή σε σχέση με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί αρχικά! Αναχώρηση από το Ζηρίνειο Κηφισιάς στις 07:30 και αντίστοιχα από ενδιάμεσα σημεία.

• Καθαρή διάρκεια πεζοπορίας: περίπου 4 ώρες. 

• Τηλεφωνικές δηλώσεις:
   Κα Ράνια Κυβέλου 210-8658-457
   Κα Αλίκη Μέλλου 210-6813-049 

Δεν υπάρχουν σχόλια: