Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-05-27

Εκδρομή στην Αίγινα Κ-07-Ιουν-2015

ΑΙΓΙΝΑ:  Ορειβασία, πεζοπορία και κολύμπι

Συνάντηση στον Πειραιά στις08:40: Αποβάθρα πλοίου για Αίγινα (αναχωρήσεις Αργοσαρωνικού) —απόπλους στις 09:00. Από την πόλη της Αίγινας, με λεωφορείο ή ταξί (αν είμαστε λίγοι), θα ξεκινήσομε για ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, το Όρος (532μ)· διαδρομή «από τις σφυρίκτρες» (όπως τη λεν οι ντόπιοι). Υψομετρική διαφορά 330μ, ανάβαση 1½…2 ώρες, κατάβαση 1 ώρα. Μονοπάτι σημαδεμένο, καλό, μα με συνεχή ανήφορο· ανάγκη, η ομάδα να μένει συμπαγής, διότι είναι εύκολο να παρίδει κανείς σημάδια ή κούκους. Ακόμη και με καύσωνα, συνήθως φυσάει αεράκι· απαραίτητο αντιανεμικό. Νερό δεν υπάρχει πουθενά!

Στο χρονικό διάστημα των περίπου 2,5…3 ωρών, που θα χρειαστούν οι ορειβάτες, οι πεζοπόροι μπορούν να επισκεφθούν το διπλανό ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων), που είναι μεγάλο και έχει πολύ ενδιαφέρον —κάνουν ξεναγήσεις, κατόπιν συνεννοήσεως. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκεφθούν τα χωριά Παχεία Ράχη  (πολύ όμορφο, με πέτρινα σπίτια) και Ανιτσαίοι (με ωραία ταβέρνα) που απέχουν μεταξύ τους περίπου μία ώρα.

Όταν κατεβούν οι ορειβάτες, θα πάμε όλοι μαζί για μπάνιο και φαγητό στην πόλη της Αίγινας —πάλι με λεωφορείο ή ταξί.

Επιστροφή στον Πειραιά με το πλοίο των 19:15.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: