Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-04-18

Κ-26-Απρ-2014 Αρκαδία: Πεζοπορία κατά μήκος του Μυλάοντα — στη μνήμη Αθηνάς Σωτηροπούλου


Αναχώρηση για Βυτίνα από τα γραφεία μας στις 07:30*. Η πορεία θα αρχίσει από την πλατεία της Βυτίνας για να κατεβούμε στον ποταμό Μυλάοντα (πέτρινο γεφύρι). Μετά, ακολουθώντας την πανέμορφη ρεματιά του ποταμού με τα άπειρα έλατα και πλατάνια, θα καταλήξομε στο Παλιοχώρι. Στον δρόμο, με μικρή απόκλιση πορείας, θα επισκεφθούμε τη Μονή των Αγ. Θεοδώρων. 

Εκδρομή για όλους, με πορεία (χωρίς στάσεις) 3½ ωρών, σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων (δροσιά!), χωρίς αξιόλογες υψομετρικές διαφορές. Εφεδρικά παπούτσια (στο πούλμαν) χρήσιμα για όσους τσαλαβουτήσουν, εκούσια ή όχι.

Στο τέλος της διαδρομής, όπου θα μας παραλάβει το πούλμαν, υπάρχει βρύση και καλαίσθητα διαρρυθμισμένος χώρος γύρω από ένα εξωκλήσι. Εκεί θα έχομε κοινό πικ-νικ, όχι μόνο για τους πεζοπόρους μα και για όσους φθάσουν εκεί οδικώς, με το πούλμαν ή αλλιώς. (Φαγητό σε ταβερνάκι δεν προβλέπεται!)

Η εκδρομή αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αθηνάς Σωτηροπούλου, που μας άφησε χρόνους αρχές του έτους. Θα μας δώσει μια καλή ευκαιρία να νοιώσομε μα και να δείξομε πως είναι ακόμη κοντά-μας. Πέρσι, την ίδια ακριβώς εποχή, είχε συνδιοργανώσει μαζί με τον γιο-της Σταύρο, την τόσο επιτυχημένη και θαυμάσια πασχαλινή-μας εκδρομή στη Μήλο!… 

*Σημείωση: Οπως συνήθως, εναλλακτικοί χρόνοι επιβιβάσεως στις 07:00 από το Ζηρίνειο Κηφισιάς και, αναλογικά, από ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: