Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-02-11

Από την εκδρομή στις πλαγιες του Ελικώνα (08-Φεβ-2015)


Τυχεροί ήμασταν στην εκδρομή-μας της περασμένης Κυριακής 8 Φεβρουαρίου 2015! Ο καιρός ήταν στεγνός, διαυγέστατος, κι ο λαμπρός ήλιος δεν μας άφησε να ξεπαγιάσομε στον δυνατόν αέρα.
Η διαδρομή γνώριμη, στην αρχή σε αραιό ελατόδασος και λιβάδια που μόλις άρχιζαν να πρασινίζουν. Ο ανήφορος για τον Αυχένα Ροΐτσι μας παίδεψε! Ηταν η μόνη ατυχία-μας καθώς, και πάλι, περισσότερο το χάναμε παρά το βρίσκαμε το μονοπάτι· σίγουρα έχει κλείσει! Παρηγοριά μας έδινε το tablet, με χάρτη και GPS, που μας έδειχνε πως ήμασταν πολύ κοντά στο (υποτιθέμενο;) μονοπάτι… Από τον Αυχένα Ροΐτσι και πέρα, κανένα πρόβλημα! Και απολαμβάναμε τη θαυμάσια θέα προς τον Κόλπο των Αλκυονίδων, μέχρι που φθάσαμε στον Πρόδρομο, τον προορισμό-μας, με τις πολλές ανθισμένες μυγδαλιές.
Η διάρκεια της (καθαρής) πεζοπορίας, αντί τις τεσσερισήμισι ώρες που προβλέπαμε, προέκυψε λίγο πάνω από πέντε ώρες —χάρη στις πιο πάνω δυσκολίες. Η συμμετοχή ήταν δεκαεννέα άτομα, μα τρεις περπάτησαν μόνο μικρό τμήμα της διαδρομής.
Με κλικ εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από όλες τις φάσεις της πεζοπορίας-μας. Συγγνώμη που οι τελευταίες δεν είναι στη σωστή-τους χρονολογική θέση —μυστήρια του Google! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: