Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-12-10

Κ-13-Δεκ-2015 στην Πεντέλη


Χρειάστηκαν σημαντικές τροποποιήσεις στην εκδρομή-μας της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα της εκδρομής, τελικά, θα είναι το εξής: 

Συνάντηση στις 09:15 στο παλιό τέρμα των λεωφορείων του Διονύσου —στο Google Maps αναφέρεται όνομα στάσης Κοινότητα. Μετάβαση μέχρι εκεί με ίδια ή με δημόσια μεταφορικά μέσα —λεωφορείο 536 αναχώρηση  από Ζηρίνειο 08:24 σύμφωνα με το δημοσιευμένο δρομολόγιο και χωρίς ευθύνη της ΥΖ.

Από εκεί, με τα αυτοκίνητα όσων έχουν έλθει με ίδια μέσα, θα πάμε στο σημείο, λίγο πιο πάνω, από όπου θα αρχίσει η πορεία.

Πεζή πλέον, θα ανηφορίσομε μέχρι τα προπολεμικά λατομεία του Διονύσου. Στη συνέχεια, περίπου οριζόντια, θα πορευθούμε προς το παλιό εξωκλήσι του Αγ. Λουκά, από όπου και αρχίζει νέος ανήφορος μέχρι την κορυφογραμμή της Πεντέλης.

Ελλείψει πούλμαν, δεν θα κατεβούμε στη Μονή του Αγ. Παντελεήμονα παρά θα πορευθούμε κατ’ ευθείαν προς τη λεγόμενη Σπηλιά Νταβέλη. Εκεί θα επισκεφθούμε τα δύο βυζαντινά εκκλησάκια της σπηλιάς, καθώς και τα ίσως σημαντικότερα αρχαία λατομεία μαρμάρου. Τέλος, θα ακολουθήσομε τον αρχαίο δρόμο από όπου γινόταν η λιθαγωγία των στοιχείων των ναών και άλλων μνημείων της Ακρόπολης, παρατηρώντας τα εμφανή ίχνη των αρχαίων τεχνικών έργων. Θα καταλήξομε στη Νέα Πεντέλη, από όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία και ταξί.

Η καθαρή όλη διάρκεια της πορείας-μας θα είναι λειψές τέσσερις ώρες, όλη σε σαφή μονοπάτια ή πετρώδεις χωματόδρομους. Ο ανήφορος όμως είναι γενικώς απότομος και, στον κατήφορο, υπάρχουν μερικά δύσκολα σημεία.


Δεν είναι ανάγκη για δηλώσεις συμμετοχής στην εκδρομή, καθώς δεν μας περιορίζει το μέγεθος κανενός πούλμαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: