Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-11-05

Plan B στον Κηρέα την Κ-25-Οκτ-2015


Νά μια εκδρομή που ξεκίνησε ωραία και, τελικά, τελείωσε επίσης ωραία, αν και όχι όπως το προγραμματίζαμε.

Στην Αττική, φεύγοντας, ο καιρός ήταν θαυμάσιος και τείναμε να ξεχάσομε τις τρομερές νεροποντές της Πέμπτης που προηγήθηκε. Στην Εύβοια όμως όλο και σκοτείνιαζε ο ουρανός, μα είχαμε εμπιστοσύνη στα μετεωρολογικά δελτία που είχαμε διαβάσει. 

Κολατσίσαμε στη Ν. Αρτάκη και προχωρήσαμε προς το Προκόπι, απολαμβάνοντας το φθινοπωρινό τοπίο. Στο εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου, όπου θα άρχιζε η πορεία-μας, διαπιστώσαμε πως ο Κηρέας είχε φουσκώσει, ήταν ορμητικότατος, καφετής από τις λάσπες που παρέσυρε, ώστε να μπορείς να δεις μέσα πού πατάς· κοντολογίς αδιάβατος. Κάναμε κι άλλη μια προσπάθεια να τον περάσομε, λίγο παρακάτω, μα μάταια.

Ευτυχώς υπήρχε Plan B: Συνεχίσαμε με το πούλμαν μέχρι τη Λίμνη και από εκεί πεζοπορήσαμε κατά μήκος της θάλασσας, προς Νότον, μέχρι τη Μονή Αγ. Νικολάου Γαλατάκη. Το τοπίο, άλλοτε πιο ήμερο κι άλλοτε πιο άγριο, σχεδόν παντού δασωμένο, κυρίως με μεγάλα πεύκα μα και πλατάνια, στις πλαγιές ανθισμένα ρείκια, στο έδαφος κυκλάμινα και κίτρινοι «κρόκοι» (sternbergia), και η θάλασσα, όπως πάντα, να αλλάζει συνεχώς όψη, ιδίως το απόγευμα, γεμάτη ασημένιους λεκέδες εκεί όπου ο ήλιος περνούσε μέσα από τα σύννεφα. Η Μονή Γαλατάκη όαση μέσα στην άγρια φύση, με καλοφτιαγμένο και καλοδιατηρημένο καθολικό της πρώιμης Τουρκοκρατίας, ολάνθιστη αυλή, και φιλόξενες καλόγριες. 

Μειονέκτημα του Plan B ήταν πως η διαδρομή (τεσσερισήμισι ώρες συνολικά) ήταν όλη πάνω σε δρόμο, κυρίως μάλιστα ασφαλτοστρωμένο, ευτυχώς με ελάχιστη κίνηση. 

Περιληπτικά, μπορούμε να πούμε πως η απογοήτευση που δεν κάναμε το αρχικό πρόγραμμα ήταν μικρή —και μειώθηκε κι άλλο όταν, στην επιστροφή, είδαμε πως στην περιοχή του Κηρέα είχε πέσει το ψιλόβροχο που είχε προβλέψει το σύστημα Ποσειδών


Μερικές φωτογραφίες από την εκδρομή μπορείτε να τις δείτε εδώ

2015-11-04

Λεπτομέρειες & αλλαγές, Κ-08-Νοε-2015, Μεγάλη Ντουσκιά Γερανείων


Διαδρομή πούλμαν

Το πούλμαν θα ξεκινήσει (όπως προβλεπόταν) στις 07:00 από το Ζηρίνειο, στην Κηφισιά. Επιβιβάσεις όμως μπορούν να γίνουν κανονικά μόνο μέχρι το νοσοκομείο Υγεία· λόγω διεξαγωγής όμως του Μαραθωνίου δρόμου, η επόμενη επιβίβαση θα γίνει στην Πλ. Καραϊσκάκη (έξω από το ξενοδοχείο The Stanley, στάση Μετρό Μεταξουργείο), παραλείποντας όλες τις συνηθισμένες ενδιάμεσες.

Η διαδρομή του πούλμαν, μετά μία στάση, θα καταλήξει στο εξωκλήσι του Αγ. Νεκταρίου λίγο βόρεια από τα Πίσια, από όπου και θα ξεκινήσουν πεζοπόροι και ορειβάτες.

Ορειβατική ομάδα

Η ορειβατική ομάδα θα επιχειρήσει ανάβαση στην Μεγάλη Ντουσκιά (1’068m) των Γερανείων· υψομετρική διαφορά ~550m· ώρες πορείας γεμάτες τέσσερις, αρχικά σε δάσος ενώ προς το τέλος σε σχετικά κακοτράχαλο έδαφος. Επιστροφή από τα ίδια.

Πεζοπορική ομάδα

Θα συγκροτηθεί και πεζοπορική ομάδα που θα περπατήσει μέχρι το αρχαίο φρούριο στη θέση Δίκαστρο, περνώντας από το εξωκλήσι της Αγ. Μαρίνας. Η διαδρομή είναι σχεδόν οριζόντια, σε χωματόδρομο κυρίως, μέσα σε ωραίο δάσος και η θέα από το Δίκαστρο προς τον Κόλπο των Αλκυονίδων εξαιρετική. Διάρκεια καθαρής πορείας τρεις ώρες —11-12km. Επιστροφή από τα ίδια.

Ορειβατική και πεζοπορική ομάδα θα συναντηθούν πάλι στα Πίσια από όπου και θα αρχίσει η επιστροφή, ενδεχομένως με μία στάση για τους… πεινασμένους.