Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2015-05-27

Εκδρομή στην Αίγινα Κ-07-Ιουν-2015

ΑΙΓΙΝΑ:  Ορειβασία, πεζοπορία και κολύμπι

Συνάντηση στον Πειραιά στις08:40: Αποβάθρα πλοίου για Αίγινα (αναχωρήσεις Αργοσαρωνικού) —απόπλους στις 09:00. Από την πόλη της Αίγινας, με λεωφορείο ή ταξί (αν είμαστε λίγοι), θα ξεκινήσομε για ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, το Όρος (532μ)· διαδρομή «από τις σφυρίκτρες» (όπως τη λεν οι ντόπιοι). Υψομετρική διαφορά 330μ, ανάβαση 1½…2 ώρες, κατάβαση 1 ώρα. Μονοπάτι σημαδεμένο, καλό, μα με συνεχή ανήφορο· ανάγκη, η ομάδα να μένει συμπαγής, διότι είναι εύκολο να παρίδει κανείς σημάδια ή κούκους. Ακόμη και με καύσωνα, συνήθως φυσάει αεράκι· απαραίτητο αντιανεμικό. Νερό δεν υπάρχει πουθενά!

Στο χρονικό διάστημα των περίπου 2,5…3 ωρών, που θα χρειαστούν οι ορειβάτες, οι πεζοπόροι μπορούν να επισκεφθούν το διπλανό ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων), που είναι μεγάλο και έχει πολύ ενδιαφέρον —κάνουν ξεναγήσεις, κατόπιν συνεννοήσεως. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκεφθούν τα χωριά Παχεία Ράχη  (πολύ όμορφο, με πέτρινα σπίτια) και Ανιτσαίοι (με ωραία ταβέρνα) που απέχουν μεταξύ τους περίπου μία ώρα.

Όταν κατεβούν οι ορειβάτες, θα πάμε όλοι μαζί για μπάνιο και φαγητό στην πόλη της Αίγινας —πάλι με λεωφορείο ή ταξί.

Επιστροφή στον Πειραιά με το πλοίο των 19:15.
--

2015-05-06

Πεντηκοστή στην Κίμωλο --Πρόγραμμα

Παρασκευή 29.5.15 

Αναχώρηση από τον Πειραιά (Πύλη Ε9) στις 14:55 με το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής της Zante Ferries και άφιξη στην Κίμωλο περίπου στις 23:00.

Σάββατο 30.5.15

Συγκέντρωση στην πλατεία του Κάμπου (παιδική χαρά) στις 8:45. Στις 9:00 αναχώρηση, από χωματόδρομο και στη συνέχεια μονοπάτι, για «Σκιάδι» – Μαυροσπήλια – Ελληνικά και, από χωματόδρομο, για Καλαμίτσι – Μπονάτσα – Αλυκή. Σε κάποια από αυτές τις παραλίες θα γίνει στάση για μπάνιο και φαγητό. Ώρες πορείας συνολικά: περίπου 4½. Επιστροφή στο Χωριό με λεωφορείο ή, προαιρετικά, όσοι θέλουν μπορούν να γυρίσουν με τα πόδια (περίπου 2,5χλμ). 

Κυριακή 31.5.15 

Συγκέντρωση στην πλατεία του Κάμπου (παιδική χαρά) στις 8:15. Στις 8:30 αναχώρηση από χωματόδρομο και μονοπάτι για το Αγιόκλημα, όπου στάση για μπάνιο.  Ώρες πορείας περίπου 3½. Από εκεί υπάρχουν τρεις δυνατότητες:

Α  Προαιρετικά, και αν μαζευτεί ικανός αριθμός, μπορεί να έρθει σκάφος στο Αγιόκλημα και, αφού κάνει τον γύρο της Πολυαίγου, να επιστρέψει στην Ψάθη.

Β  Αν δεν υπάρχει η προηγούμενη δυνατότητα, επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι για περίπου 1½ ώρα και, από εκεί, με αυτοκίνητα, επιστροφή στο Χωριό.

Γ  Για όσους επιθυμούν, συνέχεια από το Αγιόκλημα πεζοπορία προς Παλιόκαστρο (προαιρετική ανάβαση στην κορυφή) και επιστροφή στο Χωριό. Ώρες πορείας περίπου 3. 

Δευτέρα 1.6.15 

Συγκέντρωση στην πλατεία του Κάμπου (παιδική χαρά) στις 8:45. Στις 9:00 αναχώρηση από χωματόδρομο και μονοπάτι για Μοναστήρια – Σούφι, όπου στάση για μπάνιο. Ώρες πορείας περίπου 3½. Από εκεί υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

Δ  Αν επιτρέψει ο καιρός, από το Σούφι θα μεταβούμε με σκάφος στην παραλία Πράσσα και, από εκεί, επιστροφή στο Χωριό με τα πόδια από χωματόδρομο και ασφαλτόδρομο. Ώρες πορείας περίπου 1½.

Ε  Αν δεν επιτρέψει ο καιρός, θα πεζοπορήσουμε από χωματόδρομο για περίπου 1 ώρα και εν συνεχεία με αυτοκίνητα επιστροφή στο Χωριό.

Τρίτη 2.6.15 

Αναχώρηση από την Κίμωλο με το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής της Zante Ferries στις 14:15 για Πειραιά. 

Δηλώσεις και πρόσθετες πληροφορίες 

Κος Σταύρος Σωτηρόπουλος, τηλέφ. 6972-54-2469.  

    Σημειώσεις

    • Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα σε ό,τι αφορά προορισμούς και ώρες, ανάλογα και με τις καιρικές και λοιπές συνθήκες.
    • Αν επιβεβαιωθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης και τη Δευτέρα στις 12:30.
    • Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τις πεζοπορίες, ή κάποια από αυτές, πρέπει να ενημερώνουν σχετικά τον αρχηγό. 

    -