Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2014-01-28

ΓΕΡΑΝΕΙΑ: Πίσια – Σχίνος – βασιλόπιτα «του βουνού» Κ-12-Ιαν-2014


Συνεχίσαμε και φέτος την παράδοση για παραθαλάσσιο κόψιμο βασιλόπιτας στο κτήμα-μας στον Σχίνο. Ο καιρός μοναδικός, ανοιξιάτικος! Η διαδρομή πλέον καθιερωμένη: Από το ξωκλήσι του Αγ. Νεκταρίου στα Πίσια στο λιβάδι της Παραβίρεζας με τις ανεμώνες και, τέλος, κάθοδος στον Σχίνο από τη Σκάλα Γερακίνας.

Στο κτήμα-μας όλα γνώριμα: Τραπέζια στρωμένα από μερικούς που θυσίασαν την πεζοπορία-τους για το γενικό καλό, βραβεία (που τα περισσότερα τα σάρωσε πάλι ο Θανάσης), κρασάκι, και άριστη πίτα. Η απουσία όμως του προηγούμενού-μας Προέδρου Γιώργου Παπαδάκου πολύ αισθητή… Ξέροντας το ενδιαφέρον-του, είμαστε βέβαιοι πως θα μας παρακολουθούσε από ψηλά…

Η κατάληξη, για τους περισσότερους, ήταν σε ταβέρνα της παραλίας της Αγ. Σωτήρας υπήρξε όμως πάλι η παρασυναγωγή εκείνων που προτίμησαν να δουν το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή της χερσονήσου Νησί.

Επιστρέψαμε με φεγγάρι και το αίσθημα πως αρχίζει άλλη μία καλή ορειβατική/πεζοπορική χρονιά.


Μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες της εκδρομής-μας αυτής κάνοντας κλικ εδώ

2014-01-10

Πρόγραμμα Ιαν-Απρ 2014


4174: ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΓΕΡΑΝΕΙΑ: Σχίνος – Κοπή βασιλόπιτας «του βουνού» (πεζοπορική) 

Η εκδρομή αυτή συνδυάζει το καθιερωμένο έθιμο κοπής της βασιλόπιτας με μια αξιόλογη πεζοπορία. Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία μας στις 08:30 για τον Άγιο Νεκτάριο στα Πίσια, από όπου θα αρχίσει η πορεία μας και, ακολουθώντας το μονοπάτι Παραβίρεζα – Σκάλα Γερακίνας, θα καταλήξουμε στον Σχίνο.

Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 2½. Συνολικές υψομετρικές διαφορές: 187μ ανάβασης και 639μ κατάβαση.

4175: ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΛΑΥΡΙΟ 

Το Συμβούλιο αποφάσισε να αφιερώσει την εκδρομή αυτή στη μνήμη του Γιώργου Παπαδάκου, που μας άφησε για πάντα στις 30 Οκτωβρίου 2013. Θα έχει πολύ λίγες απαιτήσεις υπαίθρου ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και συγγενείς και φίλοι που δεν μπορούν να πεζοπορήσουν.

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:30. Άφιξη στις πρώην εγκαταστάσεις της Γαλλικής Εταιρίας στις 10:00. Συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων για να θυμηθούμε τον πρόεδρο, συνοδοιπόρο, και φίλο που χάσαμε. Στη συνέχεια, ξενάγηση στις εκεί εγκαταστάσεις. Ανάλογα με τον καιρό, επίσκεψη του γεωλογικού μουσείου στον Αγ. Κωνσταντίνο (Καμάριζα) και μετά σύντομη πορεία στο μεταλλευτικό τοπίο. Κοινό γεύμα.

Επιβίβαση στο πούλμαν: Καθώς η διαδρομή του πούλμαν θα γίνει από την Αττική οδό, οι συνηθισμένες στάσεις του θα περιορισθούν σε αυτές μέχρι και τη στάση «Παράδεισος».

4176: ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Αράχωβα – Ζεμενό (πεζοπορική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για Αράχωβα. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία για Νερομάνα και Ζεμενό, όπου θα περιμένει το πούλμαν.

Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: Περίπου 5.

4177: ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Μυκήνες – Πρόσυμνα (πεζοπορική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:30 για την ακρόπολη των Μυκηνών. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια θα αρχίσει η πορεία στο αρχαίο μονοπάτι και, αφού περάσουμε από τα ρωμαϊκά λουτρά και τους παλιούς νερόμυλους, θα καταλήξουμε στην Πρόσυμνα.

Εύκολη πεζοπορική για όλους με περίπου 4 ώρες πορείας.

4178: ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΠΑΡΝΗΘΑ: Αυλώνα – Αγία Μαρίνα (πεζοπορική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 για Αυλώνα – εκκλησία Αγία Τριάδα, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την Αγία Μαρίνα. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή ή —ανάλογα με την ομοιογένεια της ομάδας— κυκλική, από τη Μονή Νέου Στουδίου.

Ώρες πορείας: 5-6, ανάλογα την επιλογή της διαδρομής.

4179: ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΒΟΙΩΤΙΑ: ΔΕΣΦΙΝΑ – ΧΡΙΣΣΟ (πεζοπορική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:30 για τη Δεσφίνα, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία για το Χρισσό.

Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: Περίπου 3.

4180: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 
ΓΕΡΑΝΕΙΑ: Πίσια – Χαρβάτι (ορεινή πεζοπορία) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 για Πίσια. Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Άγιο Νεκτάριο για Φανερωμένη – Ράχη Κουκουνάρι για να καταλήξουμε στο Χαρβάτι.

Ώρες πορείας περίπου 4:30.

4181: ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 

[Εκκρεμεί ακόμη.]

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
Τακτική Γενική Συνέλευση – Απολογισμός, χωρίς αρχαιρεσίες (πρώτη ημερομηνία) 

Στις 19:00 στα γραφεία μας. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 12 Μαρτίου, στον ίδιο και τόπο και την ίδια ώρα. 

4182: ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΥΜΗΤΤΟΣ: Μονή Καισαριανής – Γλυκά Νερά (πεζοπορική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:30. Η πορεία θα αρχίσει από τη Μονή Καισαριανής και, ακολουθώντας το πευκόφυτο μονοπάτι, θα συνεχίσει για το διάσελο του ΟΤΕ, τη Σπηλιά του Λιονταριού και θα καταλήξει στα Γλυκά Νερά. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
Τακτική Γενική Συνέλευση – Απολογισμός, χωρίς αρχαιρεσίες (οριστική ημερομηνία!) 

Στις 19:00 στα Γραφεία μας, ασχέτως αριθμού παρόντων. Σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί εξάπαντος αν (όπως συνήθως) δεν σχηματισθεί απαρτία την Τετάρτη 5 Μαρτίου. 

4183: ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΜΑΙΝΑΛΟ: Καρδαράς – Κάψια (ορεινή πεζοπορία) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:30 για τον Προφήτη Ηλία Καρδαρά, από όπου θα αρχίσει η πορεία για το διάσελο Ασπροπούλια και θα καταλήξουμε στο χωριό Κάψια.

Ορεινή πεζοπορία χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ώρες πορείας χωρίς στάσεις 5 και μήκος διαδρομής 12χλμ.

4184: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΚΙΡΦΥΣ: Α: Ζεμενό – Διάσελο – Δίστομο (ορεινή πεζοπορία) 
                Β: Ζεμενό – Κορυφή – Δίστομο (ορειβατική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για το Ζεμενό, από όπου θα αρχίσει η πορεία για να ανέβουμε όλοι μαζί μέχρι το Διάσελο, στους πρόποδες της κορυφής.

Διαδρομή Α: Θα διασχίσουμε το Διάσελο και στη συνέχεια θα περιμένουμε τους ορειβάτες για να κατηφορίσουμε μαζί και να καταλήξουμε στο Δίστομο. Ορεινή πεζοπορία χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 5.Μήκος διαδρομής: 8,5χλμ. Υψομετρικές διαφορές: Ανάβασης: 540μ – Κατάβασης: 845μ.

Διαδρομή Β: Από το Διάσελο θα ανέβουμε στην κορυφή (υψ. 1.560μ) και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε για να καταλήξουμε στο Δίστομο.

Ορειβατική διάσχιση, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 6½. Μήκος διαδρομής: 13χλμ. Υψομετρικές διαφορές: Ανάβασης: 805μ – Κατάβασης: 1.110μ.

4185: ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Διπόταμα (ορεινή πεζοπορία) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για το χωριό Άνω Τιθορέα (Βελίτσα). Πορεία μέσα στο φαράγγι Καχάλα – Άγιο Ιωάννη – Διπόταμα. Επιστροφή από τα ίδια. Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα να αποφύγουν το φαράγγι του Καχάλα, κάνοντας πιο εύκολη τη διαδρομή.

Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: περίπου 4.

4186: ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 
ΜΑΙΝΑΛΟ: Βυτίνα – Βλαχέρνα (ορεινή πεζοπορία) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για τη Βυτίνα, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία. Θα διασχίσουμε το πανέμορφο οροπέδιο Ρούχη και θα καταλήξουμε στη Βλαχέρνα. Ορεινή πεζοπορία με πολλές αλλά μικρές υψομετρικές εναλλαγές.

Διάσχιση με ώρες πορείας χωρίς στάσεις περίπου 6 και μήκος διαδρομής 14,7χλμ.

4187: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 
ΕΥΒΟΙΑ: Ξεροβούνι (ορεινή πεζοπορία – ορειβατική) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για Στενή – Διάσελο Ράχης Συκά και, ακολουθώντας το ελατοσκεπασμένο μονοπάτι, θα πορευτούμε στην Πηγή Τέμπλα – Πηγή Κόνισμα και αφού επιστρέψουμε από τα ίδια στο διάσελο, στη συνέχεια, μέσα από ρεματιά με άπειρες αγριοκαστανιές (Καστανόρρεμα), θα καταλήξουμε στη Στενή.

Ορεινή πεζοπορία χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 5. Μήκος διαδρομής: 14,8χλμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 / ΠΑΣΧΑ 

[Εκκρεμεί ακόμη.]

4188: ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 
ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ: Μονή Δαμάστας – Λίμνη Καλλιδρόμου – Ελευθεροχώρι (ορεινή πεζοπορία) 

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για τη Μονή Δαμάστας, από όπου θα αρχίσει η πορεία για τη Λίμνη Καλλιδρόμου και θα καταλήξουμε στο Ελευθεροχώρι. □