Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2012-04-27

Εκδρομή Λούσιου το Σ-05-Μαϊ αντί Κ-06-Μαϊ

Λόγω του προγραμματισμού των βουλευτικών εκλογών για τις τις 6 Μαϊου, η εκδρομή στον Λούσιο ποταμό θα γίνει το Σάββατο 5 Μαϊου. Το πρόγραμμά-της, κατά τα άλλα, παραμένει το ίδιο. Σπεύσετε μόνο να δηλώσετε διότι αλλιώς κινδυνεύει να ματαιωθεί εντελώς!  Αναχώρηση από τα γραφεία-μας στις 07:00, για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες βλ. εγγραφή "Πρόγραμμα από Μάρτιο μέχρι αρχή καλοκαιριού 2012", πιο κάτω στο παρόν ιστολόγιο. 

2012-04-13

Μόλα-Αυλώνα Κ-01-Απρ-2012


Μια θαυμάσια διάσχιση του κοντινού-μας παράδεισου που είναι η Πάρνηθα, με θαυμάσιο καιρό! Ανεβήκαμε με το πούλμαν στην Πάρνηθα. Οι περισσότεροι ξεπεζέψαμε λίγο μετά το Μπάφι, εκεί όπου διακλαδίζεται ο δρόμος για τις εγκαταστάσεις στην Καραμπόλα και το Ορνιο· μερικοί λίγοι προτίμησαν να εξοικονομήσουν δυνάμεις και συνέχισαν οδικώς ώς τη Μόλα.  Από τη Μόλα, όλοι μαζί πια, κατηφορίσαμε προς το Λιμικό, ζώντας έτσι, μέσα σε λίγο πάνω από μιαν ώρα, την αποχώρηση του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης: Στην αρχή είχε ακόμη σημεία με χιόνι μα, όσο κατεβαίναμε, πλήθαιναν τα λουλούδια και άνθιζαν τα δένδρα! Στον αρχαίο πύργο του Λιμικού κάναμε μια μεγάλη στάση και ενημερωθήκαμε διαβάζοντας για την ιστορία-του —και κάποιες, λόγω πρωταπριλιάς, ιδιαιτερότητές-της! Συνεχίσαμε ώς το εξωκλήσι του Αγ. Νικολάου, όπου βρήκαμε μια παρέα Προσκόπων, που είχαν διανυκτερεύσει στο βουνό. Εκεί χωριστήκαμε. Η μία ομάδα κατέβηκε από το δυτικότερο, το γνωστό-μας μονοπάτι και βρήκε το πούλμαν στην Αγ. Τριάδα πάνω από την Αυλώνα. Η άλλη ομάδα προτίμησε να εξερευνήσει το ανατολικότερο μονοπάτι, καταλήγοντας κατ’ ευθείαν στην Αυλώνα. Προέκυψε πως η μακρύτερη, «εξερευνητική» διαδρομή είχε πρόσφατα σημανθεί και κλαδευτεί ενώ το μονοπάτι της γνωστής διαδρομής είχε αρχίσει να πνίγεται στους θάμνους. Ετσι φθάσαμε στο χωριό με μικρή μόνο χρονική απόσταση. Εξ ίσου όμως ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Φωτογραφίες της διαδρομής μπορείτε να δείτε με κλικ εδώ