Τηλέφωνο: 210-3615-779 (βλ. & κάθε εκδρομή)

Γραφεία: Σόλωνος 34, 106 73 ΑΘΗΝΑΙ

ypaithrioszwi@gmail.com

Οι ώρες αναχωρήσεως νοούνται από τα γραφεία μας. Αφετηρία διαδρομής πούλμαν: Από τα γραφεία-μας ή, για νότιους προορισμούς, το Ζηρήνειο Κηφισιάς. Δυνατότητα επιβιβάσεως και από τις εξής στάσεις: Ευαγγελισμός - Αμπελόκηποι - Αγ. Βαρβάρα - Υγεία - Παραδεισος - Eurobank - Σχολεία Αμαρουσίου - Ζηρίνειο - Κανάρη/Shell - γέφυρα Βαρυμπόμπης. Ρωτήστε για λεπτομέρειες!

2011-11-30

4089: ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η εκδρομή-έκπληξη θα είναι η εξής:

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Δεσφίνα – Χρισσό (πεζοπορική & πεζοπορική εξερεύνησης)

Αναχωρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για Λιβαδιά, από όπου θα συνεχίσομε στο δρόμο προς Δεσφίνα και Ιτέα.

Λίγο μετά τη Δεσφίνα θα ξεκινήσει η πρώτη, πεζοπορική ομάδα που θα πορευθεί αρχικά βόρεια, αφήνοντας αριστερά τη μικρή κορυφή Κεδριάς, θα κατέβει προς την κοιλάδα κάτω από τους Δελφούς, θα τη διασχίσει και, με δυτική κατεύθυνση, θα καταλήξει στο Χρισσό. Η διαδρομή είναι γνωστή και προβλέπεται να διαρκέσει 3 ώρες.

Η δεύτερη, εξερευνητική ομάδα θα ξεκινήσει λίγο πιο πέρα με κατεύθυνση βορειοδυτική, αφήνοντας δεξιά την κορυφή Κούτσουρας, γενικώς κατηφορίζοντας, μέχρι το εξωκλήσι του Αγ. Πολυκάρπου στο Κιρραίον Πεδίον (τον κάμπο της Ιτιάς). Από εκεί, σε χωματόδρομο, θα πορευθεί βόρειο-βορειοανατολικά, μέσα από τον ελαιώνα, ώς το Χρισσό. Το πρώτο τμήμα της διαδρομής είναι πάνω σε μονοπάτι, που είναι μεν χαρτογραφημένο και προβλέπεται βατό, μα δεν το έχει ακόμη περπατήσει κανείς μας. Η όλη διαδρομή προβλέπεται πως θα διαρκέσει 5 ώρες.

2011-11-07

Κ-13-Νοε-2011 Αλλαγή προγράμματος: Πάρνηθα / Αυλών-Αγ. Μαρίνα

Χρειάστηκε να γίνει αλλαγή προγράμματος:

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΠΑΡΝΗΘΑ: Αυλώνα – Αγία Μαρίνα (πεζοπορική)

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 για Αυλώνα – εκκλησία Αγίας Τριάδας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την Αγία Μαρίνα. Η διαδρομή είναι κυκλική, με επιστροφή από τη Μονή Νέου Στουδίου.

Κατηγορία διαδρομής: Πεζοπορική με μικρές υψομετρικές διαφορές και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Προφίλ διαδρομής¹:
Ώρες πορείας χωρίς στάσεις: 5½.
Μήκος διαδρομής: 14,2χλμ.
Υψόμετρα: Αρχής: 366μ – Μέγιστο: 511μ – Τέλους: 366μ.
Υψομετρικές διαφορές: Ανάβασης – Κατάβασης: 337μ.